A bejegyzésem címe ugyan az, hogy kulisszatitkok, a fánkocskát nem olyan nagy ördöngősség elkészíteni, bárki megpróbálkozhat vele, biztosan sikerélményben lesz része.
A továbbiakban igyekszem több „hogyan készítsd?”-et lefényképezni Nektek! :)
Nemrég csináltam egy mentaszínű fánkot nyakláncra, és hozzá még két apró bedugós fülbevalót, amit majd felteszek ide is.
Mosta zonban szeretném Nektek megmutatni, hogyan készült a 4. fánkom, amit kis szedrecske díszít.
1. Először is gyúrj olyan színt, ami fánk színű. Én most barna, fehér és aranyszínű gyurmát használtam.
2. Ha megfelelően összegyúrtad a színeket, és már sehol sem márványos a gyurma, formázz egy golyót.
3. Ezt lapítsd el, de vedd figyelembe, hogy azzal, hogy átszúrod, picit szélesebb lesz!
4. Én először egy fogpiszkálóval szúrtam át.
5. Majd, hogy bővebb legyen a lyuk, egy ceruzával tágítottam.
6. Tetszőleges színű gyurmából készíts egy nagyon lapos korongot. Nem baj, ha a széle nem egyenletes, sőt jó, ugyanis ettől olyan hatása lesz, mint a lefolyt cukormáznak.
7. Simítsd rá a korongot a fánkra!
8. Díszítsd bármivel. Én kicsi szedret csináltam picivel sötétebb lila gyurmából.
Ne felejts el szerelőpálcikát szúrni a fánkba, ha medálnak készíted!
Ha kisült, lelakkozhatod. Én áttetsző körömlakkot használok a gyurmákra. Lakk nélkül viszont marcipános hatása lesz. Tehát rajtad áll, hogy a marcipánt vagy a cukormázat részesíted előnyben! :)
Jó sütést! :)